2011. március 8., kedd

Töltött paprika magvas rizzsel Holland módra


Hozzávalók: 4 személyre
275 g magvas rizs
1 zacsi paprikamix (3db sárga, piros, zöld) lehet sima piros is, (3 db)
175 g finomra darált hús
1 kukoricakonzerv 300 dkg-os levétöl lecsurgatva
2 evökanál olivaolaj
1 vöröshagyma apróra vágva
1 doboz paradicsomszósz 500 g-os

Elkészitése:
A rizst fözzük meg bö vizben.
Öntsük le róla a fözölevét, de tartsuk meg, mert szükség lesz rá.
Két paprikát, a pirosat és a sárgát vágjuk félbe, szedjük ki a magházát, de a csumája maradjon a helyén.
Egyharmadát a rizsnek keverjük össze a darálthússal, izesitsük sóval borssal izlés szerinti füszerekkel. Én most ebbe a keverékbe apróra vágott metélöhagymát is fogok keverni, és egy kis örölt pirospaprikát, töltsük meg ezzel a keverékkel a félpaprikákat.
A megmaradt rizzsel keverjük össze a leszürt kukoricát, fedjük le és tartsuk meleg helyen. (esetleg tálalás elött kis rizsfözölével lassú tüznél folyamatos kevergetés mellett megmelegithetjük)

A zöldpaprikánkat daraboljuk fel kockákra.
Egy serpenyöben dinszteljük üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a paprikát és azzal is dinszteljük kicsit. Adjuk hozzá a paradicsomszószunkat, keverés közben forraljuk fel. Rizsfözövizünkkel pótoljuk annyira, hogy ne legyen túl sürü a lé. Helyezzük bele a töltött paprikát és lefedve kb 15 perc alatt lassú tüzön fözzük készre.

Jó étvágyat!
Eet smakelijk!

1 megjegyzés:

  1. Erika ez megint nagyon finom lehetett. Jó nagyokat nyelek itt nézelődés közben. Viszem a receptet, hamarosan én is elkészítem.:)

    VálaszTörlés