2009. január 28., szerda

Serpenyös csirkemell zöldséggel burgonyával



Hozzávalók:


burgonya
csirkemell
húsos szalonna
zöldbab
zöldborsó
gomba
olaj,

bors.

Elkészités:
A burgonyát hasábokra vágom, a zöldbabot egyben is hagyhatom, és a zöldborsót is. A húsos szalonnát csikokra vágom (én már eleve igy veszem). Gombát felszeletelem, a csirkemellet izlés szerint csikokra vagy kockákra vágom.

A szalonnát kevés olajjal serpenyöben átpiritom, hozzáadom a csirkemellet, együtt piritom vele, beleteszem a zöldbabot, a zöldborsót és a gombát, összekeverem, sózom, borsozom, (én majdnem mindent kajun-nal füszerezek, nem tudom, otthon lehet-e kapni)
Fedövel lefedem, hagyom párolódni, puhulni.



Közben forró olajban kisütöm a burgonyát. Amikor a serpenyöben megpuhultak a finomságok, hozzákeverem a burgonyát, kicsit összesütöm és már mehet is a tányérra.




Jó étvágyat! Eet smakelijk!

Witlof azaz cikória a sütöböl




Hozzávalók:
6-8 darab nem tul nagy cikória
6-8 szelet gépsonka
6-8 szelet szeletelt sajt
sütömargarin a tepsibe
só vagy ételizesitö
izlés szerint füstölt sonkaszelet, de el is maradhat.

Elkészités:
A cikóriát sós vagy ételizesitös vizben félpuhára fözöm (ha a villám könnyedén beleszalad,már jó)
Kiszedem a vizböl,lecsorgatom hagyom egy kicsit kihülni és a torzsáját kivágom, mert az kicsit keserü.
Beletekerem a sonkaszeletbe, azután a sajttal is ugyanigy teszem. Szorosan egymás mellé helyezem az elöre kicsit kivajazott tepsibe, forró sütöben sütöm, amig kicsit meg nem barnul.

Megjegyzés: Én a felére mindig füstölt sonkát is tekerek, kellemes izt ad neki.





Jó étvágyat! Eet smakelijk!

Uborka-tojás saláta

Hozzávalók:
1 tojás
negyed kigyóuborka
egy-két darab savanyúuborka
egy-két evökanál majonéz.

Fözzük meg a tojást keményre. Hagyjuk kihülni, majd daraboljuk kis kockákra.
Pucoljuk meg az uborkát a héjától, kiskanállal kaparjuk ki a magját és vágjuk kis kockákra.
A savanyúuborkát is hasonló kockákra vágjuk.
Keverjük össze, adjuk hozzá a majonézt, ezzel is keverjük el, tegyük hütöbe. 4-5 napig a hütöben eláll és nagyon finom.

Megjegyzés: Én nem szoktam kivakarni az uborka magját, azt is beledarabolom. Adhatunk hozzá izlés szerint apróra vágott lilahagymát és/vagy egész apróra vágott fokhagymát. Akkor másnaptól a legfinomabb.
Jó étvágyat!